6 fel du gör på sociala medier

Det är lätt att göra misstag när det gäller sociala medier, och det kan få allvarliga konsekvenser. Här är sex fel du bör undvika:

1. Postar för mycket personlig information. Att dela lite av din privatliv på sociala medier är normalt, men var försiktig så att du inte avslöjar för mycket. Tänk på att det finns människor där ute som skulle kunna ta din information och använda den på ett skadligt sätt.

2. Postar ofta inlägg som inte har relevans till andra användare. Sociala medier handlar om att dela och connecta med andra människor – inte bara om att posta random stuff som ingen annan bryr sig om! Att hitta en bra balans mellan relevant och icke-relevanta inlägg är viktigt, så titta tillbaka på dina tidigare inlagg och se hur de har uppfattats av dina followers innan du postar nya saker.

3. Spenderar för mycket tid online i storbilden av en mobiltelefon eller surfplatta istatt laptop eller desktop datorn . Detta kan leda till mindre produktivitet i arbete / studie , samt orsakar mer stress . Försök begränsningstid online , logga ut från social media plattformar nedan dagligen granskningstidpunkter (exempelvis 8pm) . Det hjalper dig haller check pa hur mycket tid du spenderar pa internet , vilket ger dig mer ledig tid i verkliga livet !
4. Negativ feedback & kommentarer ignoreras eller raderas snabbt . Om en negativ reaktion visas , da tar det emot beskedet genast och reagerade rationellt istallet for ilsknar emoticons (exclamation points !! ) Eller blockera personen helt . Genomtanke process tar lite tid men roande resultat far oftast publiceras (och ibland ansprak uppmuntras ). En snabb google search far dig olika artiklar radgivande negativa responses5.. Posting extremley private photos that can damage your current or future career opportunities 6 Having little to no content on your profile

Postar för mycket

Många människor är oroliga att de postar för mycket på sociala medier. De flesta av oss har en kompis eller två som vi vet alltid är online, och det kan verka som om deras liv handlar uteslutande om att dela allt med alla andra. Men det finns ingen anledning till oro – i slutändan är det upp till varje enskild person hur mycket eller hur lite han eller hon väljer att dela. Dessutom finns det massor av saker man kan göra för att begränsa visningen av inlägg till bara dem man vill se dem, om man inte vill bli bombaderad av statusuppdateringar från folk i sin vänlista. Så postar du för mycket? Ingen fara! Det finns inget rätt eller fel, bara olika preferenser.

Postar ofta inlägg som inte är relaterade till varandra

Många användare av sociala medier postar ofta inlägg som inte är relaterade till varandra. Detta gör det svårt för användare att hitta information och följa en specifik tråd. Postar du ofta inlägg som inte är relaterade till varandra, kanske du vill tänka på att skapa flera olika sociala mediekonton, så att du kan hålla koll på olika ämnen.

Använder sociala medier för att skapa konflikter

I sociala medier är det lätt att komma i kontakt med andra människor och skapa konflikter. Konflikter uppstår ofta när människor inte håller sig till sina egna åsikter och istället använder sociala medier för att sprida hat och negativitet.Det finns olika sätt att hantera konflikter på sociala medier. Vissa väljer att ignorera dem, medan andra väljer att engagera sig i dem. Oavsett hur du väljer att hantera en konflikt, är det viktigt att titta på den från ett objektivt perspektiv och försöka lösa den på ett produktivt sätt.

Inläggen är alltid negativa

Inläggen på Flashback är alltid negativa. De handlar aldrig om något annat än skit och hur dåligt det är. Man undrar ibland vad det är som får människor att vara så negativa hela tiden, men man får aldrig veta eftersom ingen verkar vilja ta ansvar för sina inlägg. Det finns ingen glädje eller positivitet hos de som skriver inläggen, bara ren och skär hatred.

Använder sociala medier för att stjäla andras idéer

Många människor använder sociala medier som en plattform för att stjäla andras idéer. Det är lätt att göra detta eftersom allt du behöver göra är att skapa ett konto och börja ladda upp dina egna idéer. Naturligtvis finns det riskerassociated med detta, såsom att någon kan stjäla din idé och använda den för sin egen vinning. Dessutom kan det vara svårt att bevisa att du var den som hade idén i första hand, så se till att du har bevis på ditt arbete innan du laddar upp något online.