6 saker som får dig att må mycket bättre omedelbart

1. Att få lite frisk luft. Det är bevisat att bara 20 minuters promenad kan göra underverk för din psykiska och fysiska hälsa. Så ta en liten runda utanför ditt hus eller jobb och känn hur du blir piggare omedelbart.

2. Drick ett glas vatten med citron i. Citron är fullt av C-vitamin som stärker immunförsvaret, men det är även bra för magen och har en uppiggande effekt på kroppen. Fyll ett glas med vatten, pressa i en halv citron och drick upp direkt!

3. Lyssna på musik som gör dig glad. Musik har en mycket stark inverkan på humöret, så lyssna på något som får dig att le och må bättre direkt! Hitta din favoritljudspårning eller Spotifylista och njut av musiken som ger dig energi.

4. Ring någon du tycker om – det behöver inte vara någon längre samtal, men bara prata med någon du gillar kan verkligen göra skillnad! Du kanske inte ens märker det själv, men genom att bara höra den andras röst blir man oftast mycket lugnare omedelbart.

5 Skriv ner 5 saker du är tacksamma för idag . Tacksamhet ökar lyckokänslan oberoende av tillgångarna i livet , s according to Robert Emmons , world’s leading gratitude researcher . S so skriver ner fem sm or things in your life that you’re thankful for and read them back when you need a mood boost . You can even do it right now !

6 Sluta jaga perfektion . Perfeksionism leder ofta till stress , anxiety and depression because we ’re never good enough in our own eyes . S so instead of striving for perfection , focus on doing your best and being kind to yourself . Accepterar dina felbidraganden positivt energy till resten av din dag !

Att träna regelbundet

Det finns många fördelar med att träna regelbundet. Man blir starkare och smidigare, man minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och man får bättre sömn. Träning är också bra för den mentala hälsan, det gynnar till exempel minnet och humöret.

För att träna på ett effektivt sätt behöver man inte nödvändigtvis gå på ett gym. Man kan laga enkla men effektiva övningar hemma, eller ta en powerwalk i parken. Det viktiga är att man rör på sig och har kul under tiden!

Att äta en nyttig och balanserad kost

Det är viktigt att äta en nyttig och balanserad kost för att hålla sig frisk och må bra. En nyttig kost innehåller alla de näringsämnen som kroppen behöver, såsom vitaminer, mineraler, proteiner och fiber. Det är dock inte alltid lätt att följa en nyttig kost eftersom det finns många olika matvaror att välja mellan. Att äta en balanserad kost innebär att man tar hand om sin kropp på bästa sätt genom att ge den rätt sorts mat.

Att sova tillräckligt med timmar per natt

En frisk person sover cirka 8 timmar per natt. Detta är ett genomsnittligt värde och det finns många olika faktorer som påverkar hur mycket sömn man behöver, till exempel ålder, aktivitetsnivå och allmänt hälsotillstånd. Att få tillräckligt med sömn är dock viktigt för att kroppen ska fungera optimalt.

Sömnen har flera olika funktioner och den är inte bara en period av vila. Under sömnen utför kroppen flera olika processer som gör att vi orkar med mer under dagen. Sömnen påverkar både fysisk och mental hälsa och det är därför viktigt att se till att man får tillräckligt med timmar per natt.

Att ha ett positivt tänkande och ett optimistiskt livssyn

Det finns många fördelar med att ha ett positivt tänkande och ett optimistiskt livssyn. För det första är det en bra sak att vara optimistisk, eftersom man då ser möjligheter i stället för hindren. Man kan också bli mer produktiv om man har ett positivt tänkande, eftersom man då motiveras av tanken på framgång istället för rädslan för misslyckande. Dessutom är det bevisat att de som har ett positivt tänkande och livssyn lev längre och bättre än de som alltid ser det negativa i allting. Så om du vill vara lyckligare, friskare och mer produktiv – se till att du har en positiv inställning!

att umgås med vänner och familj, och skapa sociala kontakter

Det är viktigt att umgås med vänner och familj, och skapa sociala kontakter. Man lär känna nya människor och får nya intryck. Dessutom är det roligt, oavsett om man träffar bekanta eller helt främmande människor. Samhället fungerar bäst när vi har goda relationer till andra människor, så det är bra för både den enskilda individen och för samhället i stort.