8 exempel på Bra och Dåliga Hemsidor

Det finns många olika typer av hemsidor på nätet. Vissa är bra, andra är dåliga. Här är 8 exempel på bra och dåliga hemsidor:

1. Bra: Facebook.com – en av de mest populära sociala medieplattformarna online med miljontals användare.
2. Dåligt: MySpace.com – en gammal social medieplattform som har förlorat mycket av sin glans sedan Facebook kom ute.
3. Bra: Google.com – den mest använda sökmotorn i världen som hjälper användare att hitta information på nätet snabbt och enkelt.
4 Dåligt: AskJeeves.com – en mindre känd sökmotor som inte är lika effektiv eller användarv friendly som Google .
5 Bra: Amazon . com- en av de största online butikerna i v world , erbjuder tusentals produkter till låga priser . 6 Dålig : EBay . com- another large online store , but with a more limited selection than Amazon 7 Bra : Netflix . com- a popular streaming service for movies and TV shows 8 Dålig : Hulu . com- another streaming service , but not as widely used or well known as Netflix

Exempel på bra hemsidor

Det finns olika typer av hemsidor och det är inte alltid lätt att veta vilken typ av hemsida man ska leta efter. Här är några exempel på bra hemsidor:

-Sajter som ger allmän information om ett ämne: Wikipedia, BBC News
-Nyhetssajter: Aftonbladet, Expressen
-Webbplatser för köp och sälj: Tradera, Blocket
-Bloggsajter: WordPress, Blogspot
-Sociala nätverk: Facebook, Twitter

Exempel på dåliga hemsidor

Det finns flera olika saker som kan göra en hemsida dålig. Ibland är det helt enkelt ett matter of taste – man tycker inte om hur den ser ut. Andra gånger är det mer tekniska problem, till exempel att länkarna inte fungerar eller att sidan tar för lång tid att ladda. Här är några exempel på hemsidor som har olika typer av problem:

– www.example1.com: Detta är en mycket enkel och trist hemsida. Den har ingen grafik eller bilder alls, och texten är skriven i en mycket grundläggande stil. Det verkar inte som om personerna bakom denna hemsida har lagt mycket tid på den alls!

– www.example2.com: Denna sida har massor av blinkande reklam och popup-fönster, vilket gör den svår att navigera och använda på ett trevligt sätt. Reklamen kan också vara distraherande och irriterande, speciellt om man bara vill titta på informationen på sidan utan att bli störd av annonser hela tiden.

– www.example3.com: Trots att denna sida innehåller bra information kanske du aldrig kommer fram till den faktiska informationen du letade efter, på grund av hur illogisk navigationen är uppbyggd! Sökfunktionen fungerar inte heller bra, vilket betyder att det tar längre tid för användaren att hitta det de letar efter – om de ens lyckas med det…

Vad gör en bra hemsida?

En bra hemsida ska innehålla en eller flera av följande:
– en unik och användarvänlig design
– ett intuitivt och lättnavigerat gränssnitt
– relevant, aktuell och unikt innehåll
– funktionalitet som gör det möjligt för användare att interagera med sidan på olika sätt
– snabb och pålitlig teknisk prestanda.

Vad gör en dålig hemsida?

En dålig hemsida är en sida som inte fungerar på rätt sätt. Det kan vara en sida som laddar långsamt, eller en sida som inte visas på rätt storlek. En dålig hemsida är också en sida som inte har någon användbar information.

Tips för att skapa en bra hemsida

En hemsida är en viktig del av hur man marknadsför sig på nätet. För att göra det enkelt för potentiella kunder och partners, ska man se till att den är användarvänlig och lättnavigerad. Här är några tips för att skapa en bra hemsida:

SEO – Sökordsoptimering är A och O om man vill rankas högt i sökmotorerna. Se till att ditt innehåll är unikt och relevant, samt använder de rätta sökorden.

Design – En snygg design som lockar till klickningar ökar chansen att besökarna stannar kvar på sidan. Men tänk på att inte göra den för tidskrävande eller svårnavigerad. Det finns olika program som kan hjälpa dig med designen, exempelvis Photoshop eller Illustrator.

Responsivitet – Idag blir allt mer surfande gjort från mobila enheter såsom smartphones och tablets. Ditt innehåll måste därför vara optimerat för olika skärmstorlekar, annars riskerar du att förlora besökare.

Innehåll – Innehållet på din hemsida bör vara tydligt, lättillgängligt och intressant. Ladda upp regelbundet med nya blogginlägg eller artiklar om du vill behålla dina besökare engagerade

Kontakta mig – Glöm inte heller bort en kontaktsida! Praktisk information som adress, telefonnummer och email-adress är A och O om du vill ge dina besökare möjlighet att ta kontakt med dig eller din verksamhet direkt via din hemsida