9 vanliga misstag folk gör på sociala medier

1. Att inte vara aktiv: Sociala medier kräver regelbunden användning för att hålla sig relevant och se till att folk fortfarande ser dig som en del av deras online-community.
2. Att ha dåliga bilder: Detta är ett stort misstag, eftersom det är den första sak som människor ser när de besöker din profil och kan avgöra om de vill fortsätta läsa mer om dig eller inte. Se till att du har bra, professionella foton som visar vem du är och vad du gör.
3. Att vara ofokuserad: Folk vet inte vad du ska ta bort från din profil, så se till att allt material är relaterat till varandra och i linje med det budskap du vill förmedla. 4. Att ignorera andras inlägg: Sociala medier handlar om community building – vilket innebär att man måste interagera med andra människor på deras egna sidor också, inte bara på sin egen profil. 5. Att posta fel sorts material: Om ditt syfte är att bygga upp ett rykte som en expert inom ditt område, titta på de olika social media-plattformarna och se hur du kan anpassa ditt material för bästa effekt på respektive site – exempelvis bloggar på LinkedIn, infographics on Pinterest etcetera. 6. Att postera för mycket reklam: Ingen gillar spam – speciellt inte när det kommer från personer vi följer på social media! Hitta en balans mellan information/reklam och personligt material så att folk kommer back more often to see what’s new with you without being bombarded by sales pitches left and right 7. Not engaging your audience enough: If people comment on your posts or ask questions – make sure to answer them promptly! Show that you care about what others have to say and that you’re interested in engaging in two-way communication 8 . Posting too much personal stuff : Just because it’s called “social” media doesn’t mean that people want to know every single detail about your life…save some things for real life conversation 9 . Being too negative : No one wants to be around a Debbie Downer all the time so try to keep your posts positive and upbeat (unless of course your business is based on helping people through tough times , then negativity might actually work in your favor!)

Att inte vara aktiv nog

Det finns två huvudsakliga skäl till varför det är farligt att inte vara aktiv nog. Det första skälet är att man inte får tillräckligt med motion och det andra är att man inte får tillräckligt med vitaminer och mineraler.

Motion är viktigt för flera anledningar. Först och främst så styrker det kroppen, vilket gör den mindre benägen för skador. Man blir också starkare i musklerna, vilket minskar risken för muskelavbrott. Dessutom så motverkar motion trötthet, stress och depression. Alltså, om man inte rör på sig nog så kan man bli deprimerad eller trött – eller båda delarna!

Vitaminer och mineraler är också viktiga en aktiv livsstil. De flesta av dessa finns i frukt och grönt, men de finns oftast i mindre mängder i andra matvaror som kolhydrater och proteinrik mat. Därför äter många idrottsmän mycket frukt och grönt, eftersom de behöver extra vitaminer och mineraler pga all den energi som de brukar under dagen . Sjukdomar som beror på brist på vitaminer inkluderar scurvy (brist på C-vitamin), rickets (brist pa D-vitamin)och beriberi (brist pa B1-vitamin). Brist pa A-, E-eller K-vitamin resulterar vanligen inte i en diagnostiserbar sjukdom but kan orsaka allvarliga problem under langa perioder av tid .

Att inte använda hashtags

Det finns många skäl till varför man inte bör använda hashtags. För det första kan det se ut som spam och göra ditt inlägg mindre attraktivt. Dessutom kan det vara svårt att hitta rätt hashtaggar, och om du väljer fel så kanske ingen alls ser ditt inlägg. Hashtags är också en bra plats för trolls att samlas, så du vill kanske inte ge dem någon ytterligare exponering. Och till slut, hashtags tar upp mycket av texten i ett tweet eller Instagram-inlägg, vilket betyder mindre utrymme för din egen röst – och mer chans att någon annan snappar upp ditt innehåll och använder det i sin egen feed utan din vetskap.

Att inte ha en strategi

En av de största hindren för framgång i affärer är att inte ha en strategi. Detta gäller såväl företag som enskilda individer. Att bara ”wing it” eller ta tillfälliga lösningar utan planering leder ofta till dåliga resultat och missade möjligheter. Det är viktigt att sitta ner och tänka igenom vad man vill uppnå, hur man ska nå dit och vilka risker som finns på vägen. En bra strategi ger verktygen för att hantera motgångar och se möjligheter som annars hade gått obemärkt förbi.

Att posta för mycket och/eller ogenomtänkt innehåll

Många personer delar regelbundet innehåll på sociala medier, ofta utan att tänka efter konsekvenserna. Det är inte ovanligt att man ser personer som postar lösa tankar eller bilder utan filter, och det kan leda till konsekvenser. Att posta för mycket innebär ofta att man avslöjar för mycket av sig själv, och det kan vara farligt om man inte är försiktig. Man bör tänka efter vad man delar online, och vara medveten om att allt man lägger upp finns kvar där för evigt.

att ignorera konversationer och/eller feedback

Det finns olika skäl till varför man kan välja att ignorera konversationer och/eller feedback. Man kan ha upplevt något negativt eller obehagligt i den situationen och försöker undvika ytterligare kontakt med personen eller gruppen. Man kan också vara rädd för vad som skulle kunna hända om man deltar i konversationen, till exempel att bli utsatt för negativ feedback eller kritik. Det finns även de som helt enkelt inte bryr sig om det som sas eller händer runtomkring dem.