Animera din logotyp med After Effects

Det finns många olika program för att animera en logotyp, men ett av de bästa och mest använda är After Effects. Programmet är relativt lätt att lära sig och det finns massor av online-tutorials som man kan följa för att skapa snygga och professionella animationer.

After Effects är ett perfekt program för att animera en logotyp eftersom det ger dig möjlighet att göra nästan allt du kan tänka dig. Du kan till exempel lägga till olika effekter, justera hastigheten på animationen, ändra storlek och position på objekten osv. Oavsett om du vill ha en enkel flygande logotyp eller något mer avancerat och kreativt så går det absolut att skapa i After Effects.

Det finns olika sätt att animera din logotyp med After Effects. Här är fem tips på hur du kan göra det:

Det finns olika sätt att animera din logotyp med After Effects. Här är fem tips på hur du kan göra det:

1. Först och främst, se till att du har en bra logotyp som är lätt att animera. En enkel form med få detaljer fungerar bäst.

2. Gör några grundläggande animationer som t ex en zoom eller rotering. Se till att använda nyckelramar för bästa resultat.

3. Ladda sedan ner några gratis After Effects-pluginer för ytterligare effekter, t ex en rörelseblur eller distorsioneffekt.

4. Experimentera sedan med olika lager och effekter för att skapa unika animationer av din logotyp. T ex kan du lägga till texturer, belysningseffekter eller 3D-modeller i bakgrunden.
5. Slutligen, exportera din animation i hög kvalitet och dela den online för att visa upp ditt arbete!

Mörkret hade lagt sig över staden som en tung filt och det enda ljudet som hördes var suset från trafiken på gatan nedanför. Jag satt vid fönstret och stirrade ut i natten, försjunken i mina egna tankar. Jag kände mig ensam och tom, trots att jag hade mitt hem runt mig. Det kändes som om det inte fanns något kvar att leva för, ingen mening med att fortsätta. Jag hade alltid varit en stark person, men nu kändes allting bara svart. Ingen glädje eller hopp, bara tomhet och smärta.

Ladda ner och installera After Effects på din dator.

After Effects är ett program för digital videoeffekter, animering och compositing. Programmet används av film-, TV- och webbproducenter för att skapa effekter som inte kan göras med vanlig videoredigering. After Effects är utvecklat av Adobe Systems Incorporated.

After Effects fungerar genom att lägga Effektlager ovanpå varandra i en comp (composition). Ett comp innehåller alla de element du vill använda i din animation eller videoeffekt, inklusive bilder, videoklipp, text och grafik. Du kan styra vilka lager som visas i compen genom att aktivera eller inaktivera dem. Lager kan även göras transparenta så att andra lager syns igenom dem.

Effekter tillämpas på lager i en comp genom Attribut (attributes) panelen. Varje attribut har olika inställningar som du kan anpassa för att skapa olika effekter. Exempel på attribut är Blur (blurring), Color Correction (färgkorrigering), Distort (distortion), Perspective (perspektiv) och Warp (warping). Du hittar Attribut panelen under Window > Attributes Panel när du har valt ett lager i din comp.

Starta programmet och skapa en ny projektfil.

Starta programmet och skapa en ny projektfil. Gör detta genom att gå till menyn Arkiv och välja Nytt projekt…. I dialogrutan som visas, klicka på Skapa nytt blankt projekt för att fortsätta. Om du vill använda ett befintligt projektmall istället, klickar du på Mallar… i dialogrutan Nytt projekt. På fliken Blank i dialogrutan Mallar väljer du den önskade mallen och klickar sedan på OK.

Importera din logotyp som en filmclip eller stillbild till projektet.

Du kan importera din logotyp som en filmclip eller stillbild till projektet. En filmclip är animerad och går automatiskt igenom olika stadier, medan en stillbild är fast och inte rör sig. Om du vill ha din logotyp i bakgrunden av ditt projekt, väljer du bara den filmklipp- eller bildfil som innehåller logotypen och drar den till Timeline i det lager som passar för detta syfte.