Bästa tipsen för bannerdesign i Photoshop

Om du vill designa en banner i Photoshop finns det några viktiga saker att tänka på. Först och främst, se till att ditt banner är lättläst och inte för fullt av information. En bra regel är att hålla texten till en tredjedel av hela banertyget – detta gör det lättare för mottagaren att ta in informationen på ett snabbt sätt. Se också till att använda kontrastrika färger som skapar ett tydligt avgränsat område för texten; grå toner mot en vit bakgrund fungerar ofta bra. Bannern ska vara unik och passa in i den övergripande grafiska profilen för din sajt eller produkt, men samtidigt se professionell ut och inte vara för provocerande eller störande.

Använd raka linjer och enkla former

Enkla former och raka linjer är nyckeln till ett vackert hem. Med dessa element i åtanke, kan du skapa ett rum som känns lyxigt utan att vara för tungt. Raka linjer och enkla former ger också ett lugnt intryck, vilket gör dem perfekta för sovrummet. Du kan använda raka linjer i möbler, tapeter och mattor. Enkelhet är nyckeln – det finns ingen anledning att overcomplicate things.

Håll det enkelt – färre är oftast bättre

Folk har alltid strävat efter att göra saker enklare. En av de mest uppenbara anledningarna till detta är att vi inte vill spendera onödig tid på något som inte ger oss någon glädje eller förståelse. Detta kan appliceras på många olika områden i livet, från den mat vi väljer att äta till hur mycket tid vi lägger på social media. När det kommer till mat bör man titta på innehållsförteckningen och försöka hitta produkter med färre ingredienser – oftast innebär detta att maten är mer hälsosam eftersom den innehåller mindre skadliga kemikalier. Naturligtvis kan det vara svårt att undvika alla tillsatser helt, men du bör försöka begränsa din exponering så mycket som möjligt. På samma sätt bör du begränsa din tid på sociala medier till bara de plattformar som du verkligen nyttjar och uppskattar. Ingen vill scrolla igenom en massa onödig information och dumma memes – hitta istället de personliga kontakterna och grupper som du verkligen uppskattar och spenderar din tid där istället! I slutet av dagen handlar det om balans – se till att du tar hand om dig själv genom att vila ordentligt, motionera regelbundet och äta en bra diet, men se ocksÅ till att du inte missar livsglada stunder genom att vara för upptagna med andra saker!

Var kreativ med texten

Det finns ingen regel som säger att man inte får vara kreativ med texten. Detta är ett perfekt exempel på något där det är okej att bryta mot reglerna. Att vara kreativ med texten innebär att man använder sin fantasi för att skapa något unikt och personligt. Man kan till exempel använda olika former av alliteration, rim eller metaphor för att göra texten mer intressant. Det viktigaste är dock att man inte tappar bort budskapet i texten genom att bli för kreativ.

Välj passande färger

Färger påverkar oss på olika sätt och kan till och med förstärka vissa känslor. Därför är det viktigt att välja rätt sorts färg, beroende på hur vi vill att rummet eller objektet ska uppfattas av betraktaren. En stor del av detta handlar om personlig smak, men det finns allmänna regler som man bör följa när man vacklar mellan olika val. Vitt är en av de mest använda färgerna då den ger en klassisk och ren karaktär till ett rum. Dock ska man vara medveten om att den kan ge intrycket av sterilitet och kalla temperaturer. Svart har samma effekter som vit, men även huvudfokus i rummet blir mer framträdande vilket inte alltid är positivt. För mindre ytor går grått bra därför att det även gårå at lite sobert utan ändock ha lite liv i färgerna genom accessoarer mm . Blaa fäger passar både inuti-och utomhus användning da de flesta tycker de lugnar ner miljöer . Rott toner representera vaarmare temperatur och goemot foeler sa som glaedje , harmoni , lojalitet , maatlighet mm . Guld och silver ger often dyrare look meen akn behoefs inte alltiid vara dyra foerermaljer frisnoversatte eller accessoarer . Bra tips ar ofta att naagot guldiga/silveriga tonat tar fram doenert i roett eller blaa mycke baettre an andra foerermaljer . Generell set sant grunda raett pa er smak personalty iaf fall !

Testa olika layoutar

Det är viktigt att testa olika layoutar för att se vilken som passar bäst för ens webbsida. Man kan testa layoutar genom att använda olika programvaror eller tjänster, och det är en bra idé att göra flera tester för att hitta den perfekta layouten. Några av de mest populära programvarorna och tjänsterna som finns tillgängliga är Adobe Photoshop, Sketch, Inkscape och GIMP. Det finns även många online-verktyg som man kan använda sig av, och dessa inkluderar Figma, Canva och Balsamiq.