Funktioner som varje framgångsrik webbplats har

En framgångsrik webbplats har en tydlig struktur och ett enkelt navigationssystem. Sidorna är lätta att läsa och förstå, och innehållet är relevant och användbart. Webbplatsen har en unik design som gör den intressant att besöka, och det finns inga irriterande pop-ups eller annonser. Innehållet uppdateras regelbundet med nytt material, och det finns gott om användbara länkar till andra sidor.

Enkel navigering – användare ska enkelt kunna hitta det de letar efter på din webbplats

Enkel navigering är viktigt för webbplatser, eftersom det gör det enklare för användare att hitta det de letar efter. En bra navigationsstruktur innebär att användarna snabbt och enkelt kan hitta den information som de söker, utan att behöva leta igenom hela webbplatsen. Det finns olika sätt att skapa en bra navigationsstruktur på din webbplats, till exempel med menyer och länkar som leder användarna till rätt ställe.

Mobiltillgänglighet – fler och fler människor surfar på internet via mobilen, så se till att din webbplats fungerar lika bra i mobilen som i datorn

Många människor använder idag sina mobiler för att surfa på nätet. Det är viktigt att din webbplats fungerar lika bra i mobilen som i datorn. Detta gör det enklare för dina besökare att hitta den information de letar efter och ger dem en bättre upplevelse av din sajt. Mobiltillgänglighet är också en bra sätt att visa Google och andra sökmotorer att du tar din sajts användbarhet på allvar, vilket kan leda till bättre placeringar i sökresultaten.

Innehåll av hög kvalitet – ge dina besökare något att läsa/titta på som är intressant och välgjort

Innehåll av hög kvalitet är nyckeln till ett lyckat digitalt företag. Ge dina besökare något att läsa/titta på som är intressant och välgjort så uppskattar de det och kommer tillbaka. Detta gör du genom att skapa eller anställa personer som skapar unikt och underhållande innehåll, antingen text, bild eller video. Det finns många olika typer av innehåll, men det allra viktigaste är att det är intressant för din målgrupp. Se till att researcha vad just din målgrupp vill ha och leverera det på ett professionellt sätt.

Call-to-action – motivera dina besökare till att göra det du vill att de ska göra, exempelvis klicka på en knapp eller fylla i ett formulär

En call-to-action är ett verktyg för att motivera dina besökare till att göra det du vill att de ska göra, exempelvis klicka på en knapp eller fylla i ett formulär. Call-to-actions kan vara mycket användbara när du vill driva trafik till din webbplats, generera leads och öka försäljningen. För att skapa en effektiv call-to-action måste den vara tydlig, relevant och tilltalande. Tydlighet innebär att den bör vara lätt att upptäcka och förstå. Relevans betyder att den bör handla om något som är intressant och viktigt för din målgrupp. Tilltalande innebär att den bör vara estetiskt tilltalande och lockande så att folk verkligen kommer klicka på den.

Bra laddningstider – ingen vill vänta länge på att en webbsida ska laddas, så se till att optimera bilderna och koden för snabbast möjliga loading

Det finns några enkla saker som du kan göra för att se till att din webbsida laddar snabbare. Först och främst, optimera bilderna och koden. Se till att bilderna är i en format som laddar snabbt, och se till att koden är effektiv och smidig. En annan bra idé är att använda ett caching-system, detta gör det möjligt för webbläsaren att lagra en del av sidan i minnet, vilket resulterar i mindre data som behöver hämtas vid varje visning.