Nackdelarna med att köpa faktiska Instagram följare

Det finns flera nackdelar med att köpa faktiska Instagramföljare. För det första är det inte alls säkert att du får det du betalat för. Det finns många skumma aktörer på marknaden som lovar en massa och sedan levererar väldigt lite. Dessutom är det ofta mycket dyrt att köpa faktiska Instagramföljare jämfört med andra metoder för att bygga upp ett publik. En annan nackdel med att köpa Instagram följare är att de flesta av dessa personer inte är alls engagerade i din profil, och de kommer snart sluta följa dig igen om du inte fortsätter att betala dem. Detta gör hela processen både onyttig och dyr.

De flesta följare är fake

Det finns många olika skäl till varför folk väljer att ha fake-följare på sociala medier. Ibland är det för att man vill se mer imponerande ut, och ibland tror man att det kan hjälpa ens karriär på något sätt. Tyvärr är det ofta inte sant. Fake-följare har ingen engagemang och kommer aldrig att interagera med ditt innehåll, vilket gör dem helt meningslösa. Dessutom ser det inte bra ut om du har en massa fake-följare, eftersom folk lätt kan se igenom det. Så i stort sett är det bara en ond cirkel – du försöker fuska systemet, men i slutändan ser du bara dum ut och gör dig själv en björntjänst.

Inget engagement från följare

När det gäller sociala medier är det ofta svårt att få engagement från följare. Detta beror dels på att det finns så många olika konton och innehåll att ta del av, och dels på att människor inte alltid har tid eller ork att delta i diskussioner eller lämna kommentarer. Det kan vara frustrerande för personer som jobbar hårt på sin social media-präsenz, men tillsammans med en strategi och tålamod kan man naturligtvis öka engagemanget från följare.

Kan vara dyrt att köpa många följare

Det kan vara dyrt att köpa många följare, och det är ofta inte värt pengarna. De flesta av de personer som du köper följare från är inte engagerade i din profil eller innehåll, och du kommer snabbt att märka det om du tittar på din engagement rate. Dessutom säljs ofta dessa följare till flera olika personer, vilket gör att du bara betalar för en massa botar och inaktiva användare. I slutändan är det bättre att bygga upp en organisk följarskara med hjälp av bra innehåll och en god marknadsföringsstrategi.

Följare kan snabbt tappa intresse och unfollowa

Följare kan snabbt tappa intresse och unfollowa. Detta är ett allvarligt problem för många användare av sociala medier, som ofta lägger mycket tid och energi på att bygga upp en publik. Om dina inlägg inte håller följarnas intresse uppe, kommer de snart att börja unfollowa dig. Det är viktigt att du regelbundet publicerar nya och intressanta inlägg, så att dina följare alltid har något nytt att se fram emot.

Risken finns att Instagram tar bort kontot om man köper massor av följare

Det finns en risk att Instagram tar bort kontot om man köper massor av följare. Detta är ett problem för många användare som vill växa sin online-närvaro och bygga upp en stor följarskara. Konsekvenserna av detta kan vara allvarliga, så det är viktigt att tänka sig noga innan man gör detta.