Webbdesign trends 2019 – vad kommer det att bli?

Webdesign trends kommer alltid och går, men det finns alltid några trender som är mer populära än andra. I 2019 kommer vi att se fler minimala och enkla webbdesigns, med fokus på användarupplevelsen. Funktionella animationer kommer också att vara i fokus, särskilt interaktiva element som hjälper användarna att navigera på sidan. Materialdesign från Google kommer också att bli mer vanligt förekommande i webbdesign.

Färger och stilar som kommer att vara populära

Färger och stilar som kommer att vara populära under det kommande året är en blandning av mjuka och roliga toner. Några av de hetaste färgerna för mode inkluderar marsala, lavendel, peachy pink och blått. Dessa nyanser passar bra ihop med varandra eller kan användas för att skapa intressanta kontraster. Metalliska nyanser som guld och silver kommer också att fortsätta vara populära, särskilt när det gäller accessoarer. I termer av stilar ser vi mycket bohemisk elegans, sportiga vibes från 80-talet samt romantiska silhuetter inspirerade av Victorianska tider.

Funktioner för webbdesign som kommer att vara eftertraktade

Det finns flera olika funktioner för webbdesign som kommer att vara eftertraktade i framtiden. En av de viktigaste är en bra användarupplevelse. Detta innebär att webbsidorna ska vara enkla att navigera och ha ett intuitivt gränssnitt. Andra viktiga funktioner inkluderar mobila optimerade webbplatser, responsiv design, sökmotoroptimering och social media integrering.

Belysning och texturer i webbdesign

En av de viktigaste aspekterna av ett webbdesign är belysning och texturer. Detta är för att det är vad som kommer att göra ditt webbdesign se ut som det gör. Belysningen kan användas för att skapa en mörkare eller ljusare ton i ditt design, beroende på hur du vill ha det. Texturerna på din sida kan vara glatt och slätt, med mer dygd eller mer struktur. De flesta webbsidor har en blandning av olika typer av texturer för att ge den rätta känslan till sidan.

Webbdesign med minimalism och enkelhet i fokus

Webbdesign ska vara användarvänligt och enkelt att förstå sig på. Oftast är det bättre med ett minimalistiskt och enkelt webbdesign, som inte överdriver med information och element. Ett bra webbdesign ska ha en tydlig struktur och logik, så användaren lätt kan navigera sig fram på sidan. En av de viktigaste aspekterna av ett bra webbdesign är texten, den ska vara lättläst och relevant. Det finns olika typer av font för olika syften, t ex serif-fonts som passar bra för längre texter pga den tydliga strukturen. Sans-serif fonts passar istället bättre för kortare texter då de har mindre distraktioner i form av dekorationer. För designers är det ofta mer utmanande att designa ett minimalism Webbdesign då det krävs stor kreativitet för att hitta unika lösningar som fortfarande fungerar optimalt.

Personligt anpassade webbdesigns

Personligt anpassade webbdesigns är en unik och effektiv möjlighet för varje företag att skapa ett starkt online-varumärke. Med hjälp av våra kreativa och erfarna webbutvecklare kan du enkelt skapa en anpassad hemsida som visas perfekt på alla skärmar och ger besökarna en positiv upplevelse. Vi tar fram personliga lösningar för ditt företag, med hänsyn till dina branschspecifika behov och mål.